Почивка в Боровец – идеално място за туризъм и релакс

summer_bbqСъжалявам за тези, които се подразниха още от заглавието, че не могат да отидат на почивка. Но винаги има време, стига ние да искаме. Така, че – стягайте багажа и идвайте!

Но дори и тези, които имаме време да отидем на почивка винаги отлагаме и не знаем къде точно да отидем. Изборът тук е курорта Боровец. Той се намира в планина Рила, на много добро място за потегляне към различни туристически забележителности.

Ето едни от малкото забележителности на планината Рила, които наистина си заслужава да посетите:

  • Седемте рилски езера – уникална туристическа забележителност, която не трябва да се изпуска, стига да сте опитни планинари. Ако успеете да стигнете до последното езеро, окото, ще можете да видите изящната красота на природата, а по някога дори е възможно дори и да забележите и сняг. За жалост наистина красиви са само най – горните образувания, тъй като туристите замърсяват планината все повече с годините.

  • Рилски манастир – определено няма да съжалявате, ако го посетите! Изключително красиво и автентично място. Това е най – големият манастир в България, като е и един от най – старите. Задължително си вземете от специалния рилски хляб и мекици – няма да останете разочаровани. В двора на Рилския манастир се намира е Хрельовата кула, която също заслужава да бъде посетена.

  • Стобски пирамиди – Изключително място, на което можете да се насладите на величието на природата. Пирамидите достигат до 12 метра височина и завършват с каменна шапка. Характерния им цвят е червен и от тях се открива прекрасна планинска гледка.

  • Скакавишки водопад – Това е един от най – големите водопади в България. Ако го посетите, можете да се радвате на изключително зелена растителност, през която с грация преминава огромна водна струя. Мястото е скрито в планината, което го прави много спокойно Намира се само на 10 км от Рилския манастир.

  • Ако желаете да пътувате малко повече, можете да посетите гр. Сапарева Баня. Той е известен с това, че в него се намират най – горещите минерални извори в Европа. Най – „топлият“ от тях е Банският извор, с температура, която е изключително подходяща за баня, само ~ 90 градуса.

И това са само малка част от забележителностите, които можете да посетите, ако отседнете в Боровец. Основното предимство на курорта е, че се намира на удобно място, от което може да се планират много излети.

Освен това, в този уникален сам по себе си курорт можете да отседнете в наистина добри СПА хотели в боровец и да релаксирате след изтощителния туристически ден като за целта препоръчваме Хотел Ястребец. Тъй като Боровец се намира в Рила, както вече споменахме, можете винаги да се разхождате дори и просто в планината, без да Ви се налага да ползвате кола.

Ако все още се колебаете дали да посетите Боровец и планината Рила, можем да Ви кажем, че няма да съжалявате нито от хотелите, нито от забележителностите в околността. Купете си диск с хубава музика, сложете го в радио панела, запалете двигателя и потегляйте! Ако живеете в София, то добрата новина е, че можете да стигнете до Боровец за по – малко от 2 часа.

Какво чакате още?

 154 Видяно,  5 Видяно днес