СПА хотели – истински добро решение да изкараме ваканцията си

66_4Голяма част от хората се чудим и умуваме къде да изкараме есенната или късно – лятната ваканция. Но вместо да я прекарваме на дивана в хола, можем да я направим далеч по – вълнуваща. Защо пък да не отидем на рафтинг, да скачаме с бънджи от моста или пък да  не се запишем на офроуд… Но ако искаме истински релакс и почивка, то е редно да се поглезим с един добър SPA хотел. Но тук се изправяме пред въпроса – къде, кога и как?

Ето малко помощ за всички колебаещи се, с подходящи места за изкарване на една хубава и отпускаща почивка.

Едно място с изградена SPA репутация е Хисар. Който и хотел да изберете там, най – вероятно няма да сгрешите с решението си. В града има много ресторанти с вкусна храна и приятна лятна градина. Ако посетите фонтаните с туристическото влакче, то няма да съжалявате – особено подходящо през летните горещини. Града има богато туристическо минало, изграден е археологически музей. Не пропускайте да посетите най – известните разкопки –  камилите.Друг град, наричан още и SPA столица на България е Велинград. Има много луксозни хотели, в които да изкарате една невероятна релакс ваканция, а има и спа хотели, в които се набляга на  атракциите и спортните съоръжения. Градът е много подходящ за разходки, като се счита за престъпление да не посетите езерото Клептуза, щом сте на близо. Там има възможност за каране на водни колела, които са много добро решение в летните жеги.

И разбира се… няма как да не споменем Сандански в тази класация на SPA градовете у нас. В него безспорно има най – много варианти за отсядане, прекрасен център за разходки с магазини за дамите, минерална вода в почти всеки хотел и атрактивен парк с много атракциони и забавления. Ако отседнете в горната част на града, то ще се наслаждавате на невероятна гледка. Другият много добър вариант е да прекарате ваканцията си в хотел в центъра.

В тази класация най – спокойно се нареждат и Старозагорските минерелни бани. В някои хотели можете да се радвате на много топла минерална вода, вкусна храна и изключително топли помещения. В който и SPA хотел да отседнете там, ще се радвате на уникална гледка. Релакса е пълен, ако след горещия басейн отидете на приятен масаж.

Какво изпускаме тук?

Последният град, но не на последно място в нашата малка класация за SPA почивки е Сапарева Баня. Градът е в непосредствена близост до планина Рила, съществуват лечебни води и хубави хотели за релакс.  Ако в хотела Ви доскучае, винаги можете да отидете на разходка в планината или близките градове и села или пък да отидете на наскоро ремонтирания градски плаж. Подходящо е за хора, които не обичат да стоят много на едно място и обичат движението.

А на въпроса “ кога “ винаги трябва да си казваме “ Винаги, когато имаме възможност за отпуска! „

Не се колебайте, а си направете резервации още сега с Bultravel.eu.

Препоръчва се да отидете на подобна ваканция през Август или Октомври месец… или пък през ранната пролет. Дори и да изберете друго време, то пак ще останете доволни!

 138 Видяно,  1 Видяно днес