Хотели в Банско

bansko-skiЮгоизточна България и най-вече Северен Пирин винаги са били приветливо място към туристи от различни краища на Европа. В последните години все повече хотели в Банско привличат  любителите на зимните спортове, които прекарват отпуските си именно в Банско, тъй като в района има над 75 км ски трасета, специализирани за начинаещи, напреднали и опитни скиори и сноубордисти. Над 80 % от трасетата пък са оборудвани със специализирана техника за изкуствен сняг, което довежда до удължаване на зимния период и най-вече на доволните клиенти на това туристическо градче.

Множеството гости на курорта пристигат тук, за да видят язовирите Кринец и Белизмата, Рилския манастир, Мелник, Ковачевица, Лещен, село Добърско, които се намират на сравнително близко разстояние. Други пътешественици не идват тук специално за местните забележителности, а по-скоро за адреналина и спорните изпитания, които предлага планината. Едно е сигурно – всички те имат богат избор от хотели.

Тук се намират едни от най-луксозните хотели с 5 звезди, разпръснати измежду хотели с 2, 3 или 4 звезди, както и множество къщи и апартаменти за гости. Цели затворени комплекси са изградени с цел по-голямо удобство, комфорт и спокойствие. Освен това много от тези хотели са си извоювали престижно място сред най-добрите и високо ценени хотелски вериги и марки на Балканите и като цяло в Европа. Това не са просто стаи за спане, а едно изключително изживяване сред природата и тишината.

В редица хотели гостите се чувстват като у дома си заради задушевната обстановка, която е една от запазените марки на днешните хотели в Банско. Една малка част от съвременните охолства са баровете и ресторантите, конферентните зали, уелнес, спа и спорт секторите и др.

Откривайки за първи път или пък преоткривайки за пореден път планинските преходи до езерата, Байкушевата мура (най-старото дърво на територията на Р България, което е на около 1300 години), хижите Вихрен и Бъндерица, парка в Белица на танцуващите мечки, най-старата българска църка в с. Добърско, манастирите в Рожен и Мелник и др., вие можете спокойно да отдъхнете през приятните вечери в благата обстановка на българска музика, традиционни ястия и местни обичаи. Редица от хотелите предлагат богатство от вкусове в хранително отношение, лукс по отношение на модернистичните способи за масаж, приспособления за релакс, парни бани, сауни и др.

 443 Видяно,  1 Видяно днес