Спа в Банско – починете си от всичко и от всички

hotelСпа процедурите набират все по-голяма популярност в България и това не е чудно, като се има предвид, че те не са просто лукс или глезотия, а средство, чрез което да запазим здравето и красотата си. Разпространено мнение у нас е, че на тези релаксиращи терапии ходят само хора с пари, а не със средна заплата. Това обаче изобщо не е вярно. Всеки може да отиде на спа и да не се изръси за това с цяло състояние.

А ние сме ви подготвили списък с няколко основни причини, заради които си заслужава да се възползвате от услугите на спа специалистите:

1. Намаляват нивата на хормоните на стреса

Различни проучвания показват, че масажът и различните релаксиращи спа процедури намаляват нивата на хормона на стреса кортизол, което ще спомогне и за забавянето на сърдечната честота и в борбата с високото кръвното.

2. Повишават имунитета

Чрез намаляване на стреса и и неговите хормони, спа процедурите повишават нивата на „естествените клетки убийци“ в тялото, които са нашето най-силно оръжие срещу нежелани нашественици. Доказано е, че масажът например помага за повишаване на имунитета дори и при хора, които по една или друга причина силно са увредили имунната си система, като пациенти с рак на гърдата.

3. Чудесно средство за понижаване на болката

Независимо дали сте получили мускулни болки, хронично главоболие или мигрена е доказано, че релаксиращите процедури значително намаляват и облекчават всякакъв тип болка. Ако се събудите с главоболие например три поредни дни в седмицата, това е знак, че се опитвате да правите прекалено много неща за прекалено малко време. Или с други думи – болестта на работохолика – психическото и физическо претоварване. С едно посещение в СПА центъра от мигрената няма да има и следа.

4. Повишават настроението

Освен всички други ползи, спа терапиите спомагат и за значително повишаване на доброто ви настроение. Оставете всички ежедневни грижи и терзания зад гърба си и изглеждайте по-млади само с няколко правилни релаксиращи процедури. Масажът например повишава нивото на мозъка и увеличава хормоните допамин и серотонин. Това способства за по-добрата работа на вашия мозък. Погрижете се за себе си.

Най-добрите спа хотели и центрове предлагат и редица други терапии на достъпни цени, с които ще усетите как хормонът на щастието започва да расте във вас със силата на кресчендо. Изберете например „Ексфолиация на тяло с морска кал и морски соли“, сладката „Шоколадова терапия“ или релаксиращ спа ритуал „Полинезия“, предлагани от Банско СПА хотел Лъки Банско и ще се почувствате като нови.

5. И специално за представителките на нежния пол – спа процедурите облекчават симптомите на ПМС!

Малко проучване сред група жени с тежък ПМС установява, че релаксиращите терапии намаляват неприятните симптоми като болка, задържане на вода и омразните на мъжете промени в настроението. Сега имате сериозно оръжие, с което да убедите съпруга или партньора си защо ви е необходимо едно спа посещение – а, може би, дори ще го накарате той да плати за него! 😉 Представете си само колко по-щастливо място ще бъде светът, ако всички жени се лекуват със спа процедури минимум веднъж месечно!

 

 315 Видяно,  1 Видяно днес