Природен парк “ Странджа „

strandja-turist-kartaХилядолетия наред планината и морето изграждат общността на еволюцията на населението на Югоизточна Европа и южното българско Черноморие. Паметници от тракийската, елинистическата и римска епохи, както и от времето на византийското и българско Средновековие превръщат района на Странджа и южното Черноморие в един комплексен културен маршрут, който може да обогати представите ни за пътя на европейската култура във времето.

Природен парк “Странджа” предлага на всички посетители и туристи възможности за едно незабравимо преживяване. Нископланинският хълмист релеф и мрежата от поддържани туристически пътеки са добра основа за осъществяване на пешеходен туризъм. Негорещото лято, топлата и продължителна есен, сравнително малкото облачни дни, липсата на съществени температурни аномалии благоприятстват развитието на туризма и през четирите сезона на годината.

Проява на добър и цивилизован вкус е да предпочетете почивка в екологично чист район и да консумирате продукти, произведени в него. Във всичко това има и голяма доза екзотика.

Потърсете специалистите от Дирекция на Природен парк “Странджа” да получите допълнително информация и съдействие за вашия престой. Дирекцията предлага планински, екологични, орнитологични, спортни, културно-познавателни маршрути, туристически водачи, информация за квартири и места за хранене.

В Парка ви очакват подготвени местни водачи – свържете се и с тях, защото приключението е възможно. Инициативни хора от сдруженията в Стоилово, Бръшлян, Бродилово, Граматиково и Малко Търново ще направят всичко за вашата незабравима ваканция в Странджа.

 433 Видяно,  1 Видяно днес