Почивка и екотуризъм в хотел „Света Неделя“ Беласица

5Хотел “Света Неделя” се намира в близост до град Петрич на 8км. Разположен е над село Коларово и под най-високият връх на планината-Радомир, до който се достига за около 3-4 часа. Това е единственият хотел в планината Беласица, който предлага добри и качествени удобства съчетани с невероятна природа. Удобен е за хора които искат да изкачат върха или да посетят други забележителности.

Село Коларово се намира в полупланински район — в северното подножие на планината Беласица, известно с името Подгорие. Разположено е в непосредствена близост до границата с Гърция и на около 10 километра западно от общинския център Петрич. Коларово има богато историческо минало. В местността “Мусовица”, разположена северно от селото през 80-те години е проучвано енеолитно селище. В местността “Дебелището”, северно от селото е било разположено голямо антично селище. Южно от селото в местността “Чуката” се намират останките от късноантична и средновековна крепост.
В близост до Птерич могат да бъдат разгледани редица културни и природни забележителности, сред които къща – музей на българската ясновидка баба Ванга, парк-музей Самуиловата крепост, Чуриловски манастир „Свети Георги” и други.

Населено място: Коларово
Община: Петрич
Регион: Благоевград
Моб. телефон: 0888633820
Сайт: www.url.itbg.eu/352757

 344 Видяно,  1 Видяно днес