Почивката на Черно море – скрит скъпоценен камък

tioman-preotkrit-ray-v-yuzhno-kitaysko-more-idi-bgАко се колебаете къде да почивате в предстоящото лято, то България е идеалната туристическа дестинация. Тя има красиви плажове, голяма порция забележителности и много потенциал, изграден с годините и прославил страната ни като удобна и изгодна туристическа дестинация.

Двата морски града на България са Бургас и Варна, а наред с тях има множество курорти по българското черноморие, които са малки и големи китни местенца. Ето и малко повече информация около идеите за планувана почивка на море в родната България:

Бургас – разположен в Югоизточната част на България. Недалеч от него се намира и популярният курорт Слънчев бряг със своите осем километрови плажни ивици. Бреговата алея напълно оправдава името му. За почитателите на нощния живот и развлеченията, партита до зори на плажа, се грижат безброй барове и клубове.

Варна – малко по-нагоре по картата на българското черноморието се разполага варненска област. Недалеч от нея се намира и курорта Златни пясъци. Той е най-големият сред българските морски курорти и предлага едни от най-добрите плажове на България. На това място не липсват и луксозни и добре оборудвани барове и ресторанти.

Несебър – със своите теракотени покриви и калдъръмени улички се откроява като доста по-стар град. Той също е един от популярните морски курорти на България към Дубровник. На това място туристите могат да се насладят на пешеходен туризъм из тесните улички, автентични къщи от 18-ти век и много от средновековните църкви. Градът е известен по цял свят. Той предлага едно незабравимо пътешествие и оставя красиви спомени за морската ваканция у всеки.

Исторически забележителности по българското черноморие – с почивка на море не става въпрос само за плажове и барове. Страната ни има висока стойност и заради многовековната история. Такава се е изграждала през годините и още от 18-ти век. За това свидетелстват редица забележителности, включително Летен дворец на Варна, византийските терми (внушителен паметник от византийско време) в Несебър и много други.

Кога да тръгнете на почивка към морето – температурите по българското черноморие могат да скочат над 30 ° C през лятото, а температурата на водата е само няколко градуса по-хладна. Това дава възможност за плануване, както и на почивка на море през пролетта или есента. Тогава очакваните температури ще са между 20 ° C и 25 ° C. Вечерите може да са малко по-хладни, но това е само малка част от магията на подобно място.

 

 147 Видяно,  1 Видяно днес