Паркът в Добрич

За тези от вас, които не са от Добрич, има дори и такива които не са чували за този град или нямат и дори никаква информация, която да гледат всеки ден, като да следят някоя добричка страница във фейсбук – просто не знаят какво са изпуснали, след обновлението на парка „Свети Георги“ . Този парк от почти изоставено място се превърна в нещо уникално, все едно е излязъл от няколко нови филми.

Обновяването му обаче, изобщо не е започнало от скоро. По него се работи няколко години, като в началото беше само главната част, преди хотел „Изида“. Там бяха поставени нови настилки, обновени тревните пространства около дърветата, около фонтана също. Единственото лошо може би за малките беше, че където в момента се намира розарията, преди беше „дървеният град“ както много хора го наричаха. Беше няколко пързалки, въртележки и люлки, но сега те са преместени зад двете заведения и не се виждат толкова, нито има някакъв смисъл от тях да са в задният двор на училището и то при такава тъмнина от дърветата над тях. Розарията също е красива, не си мислете обратното, но просто не се вписва някак си напълно. В розарията има просто пейки и рози. Нищо кой знае колко различно от околията.

Вече от около година и повече обаче, хората на град Добрич се радват на промени и по езерото. То беше напълно обновено с нови островчета, както и беседки. Абсолютно връзващи се с околната среда, както в цвят, така и в стил. В езерото има няколко малки островчета, като вече към краят му има дори две лястовици. След като свърши езерото идва и забавлението – скейт парк. Включва в себе си няколко басейна и рампи, като покрай него има вода. Ако паднете, по-добре не падайте. След него дори има закрита площадка, която да служи като сцена, но още не сме виждали концерт там. Да не забравяме също, че настилката за пътеките навсякъде е сменена. Чудна работа е свършил кметът на града. За любителите на кучета има изградени две безплатни заграждения за игра, като едното е просто заградено място и няма нищо интересно на него, но в другото има препятствия и е далеч по-голямо от другото. Там може дори няколко кучета да се забавляват.
Ако имате път към Добрич или дори минавате покрай него е просто задължително да минете през този парк, който показва, че все още се намира някой, който използва парите от Европейските проекти по програма „Регионално развитие“ по предназначение.

 421 Видяно,  1 Видяно днес