Маршрут Беклемето – хижа Козя стена

Маршрут Беклемето – хижа Козя стена в Стара планина е нелек преход и с адреналин на макс. Този преход е част от маршрута Ком-Емине. За Козя стена си мечтае всеки бг турист планинар. Важно е да се изчака подходящото време и добре да проучите маршрутите. Част от тях са свързани с хижа Ехо, така че може да посетите и нея. Може да направите преход от местността Беклемето през хижа Козя стена до хижа Ехо, да преспите там и да се върнете по същия маршрут.

Маршрут Беклемето – хижа Козя стена по ръба

Цялото преминаване по ръба отнема около 45 минути. Може да го минете и по-бързо, но освен, че трябва много да внимавате къде стъпвате, не пропускайте да се насладите на красивите панорамни гледки. А и защо да не поснимамете малко. Снимки винаги може да ни изпратите на patepisi.eu@gmail.com и да споделите своето преживяване.

В по-голямата си част маршрутът отгоре се движи по тясна пътечка, подсигурена със здраво метално въже. Без въжето преминаването не е никак разумно. В интерес на истина има само 2 места, които са трудни за преминаване по камъните с главна опора – металното въже. Там пътеката просто се губи и остават само камъните.

Беклемето – хижа Козя стена

В заключение

Това е един от най-вълнуващите маршрути в Стара планина. Конкуренция може да е само изкачването на самия връх Ботев по Тарзановата пътека. Преминаването през Маршрут Беклемето – хижа Козя ви гарантира страховтни емоции, живописни гледки и умора.

Ако имате известен опит в планинарството,трябва да пробвате този преход, напред към Козя стена!

 635 Видяно,  3 Видяно днес

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.