„Италия е винаги добра идея…“

За опияняващата красота на Италия

Един разкошен свят, изпълнен с дълбоко очарование и магнетизъм, спиращ дъха на всеки докоснал се до пъстротата му – ех, колко съм скромна в описанието си, нали?

Италия, тази хубостница, притежава едно незаменимо културно богатство, което чака така нетърпеливо да бъде опознато. Богато изобилие от културни забележителности, паметници, чудновати сгради, изумяващи с крайно нестандартната си и неповторима архитектура, сгушени кафенета, разхвърляни тук и там привличат тълпа от туристи, дошли да се докоснат до мистиката на този свят.

При цялата тази красота, навярно и вие се чудите къде да заведете най-близките си хора най-напред. Ето защо ви предлагам да прочетете за някои от най-очарователните кътчета, които определено си заслужава да посетите мигновено след като стъпите на италианска земя и да опитате италианска кухня.

Кулата в Пиза

Съвсем очаквано, този културна забележителност несъмнено заслужава вашето внимание.   Дори и никога досега да не сте имали шанса да вкусите от пикантността на Италия, навярно поне сте чували за това величие, а именно наклонената кула в Пиза.

Датираща от преди повече от 170 години, легендарната кула се превръща в символ на града и една от топ забележителностите, които привличат невъобразим брой туристи всеки ден.

Чудноватата конструкция на кулата, издигната като камбанария към величествената катедрала на Пиза, играе ключова роля за така тежкия целогодишен наплив на туристи в централния италиански град.

Наклонената кула дължи така впечатляващата си конструкция на инженерна грешка, която води до поддаване на камбанарията още преди завършването ѝ.

Докоснете се до вечността на Рим

Ефимерното приключение в Италия не бива да завършва без посещение до Вечния град.
Да не забравяме, че Ватикана е „родното място“ на Базиликата Св.Петър, носеща славата си на най-голямата католическа църква в глобални мащаби, увенчана с колосални статуи на Спасителя, Йоан Кръстителя и единадесетте апостоли.

 371 Видяно,  1 Видяно днес