Извънземни при езерото Байкал

След като езерото Байкал, съществува вече повече от 15 милиона години, не е малко вероятно в него да има следи от извънземни. За толкова много години, кои знае какво може да се крие по дъното на това огромно езеро.

За допълнителна информация, езерото е дълго 636км и средната му широчина е около 50км – защо да не може да се скрие един кораб на извънземни в него? Не това обаче имаме предвид в нашата статия. Езерото Байкал е толкова голямо, че няма начин да няма някоя странност или особеност. Едно от нещата, които са се случили в по-скорошен етап (2010 година) са образуването на странни кръгове по повърхността на езерото. Те били толкова точни и равномерни, че сякаш не били правени от нищо човешко. Една от най-логичните теории за учените е, че когато от дъното на езерото се изпускали газове, те причинявали тез кръгове по повърхността на леда. Има смисъл, защото другият вариант е да се каже, че езерото е било посетено от извънземни.

За Lake Baikal има обаче още нещо, което е доста по-старо и по-популярно сред голяма част от хора. Разказва се за експедиция през 1990 и близките години,където хората от експедицията или постоянно виждали хора в скафандри с ръст от 3 метра и без никаква екипировка под водата освен стъклен шлем и покрити със сив комбинезон. Всеки които се е опитвал да хване някое от тези същества е свършвал на изхвърлен на повърхността от неясна сила, някой дори се разболявали и умирали.

Първата среща с подобни същества, може да се каже, че е от група рибари, които са се натъкнали на тях докато са били на среднощен риболов. Съществата просто са скачали около тях и преди да бъдат забелязани са се скривали обратно във водата. До колко това е правдоподобно, не е сигурно, но определено си е уникална история.

Като вземем под внимание факта, че нормалните езера се изпаряват или стават на блата около 10 до 15 хиляди години след създаването си, а Байкал стои там вече милиони, дали наистина няма нещо магическо и уникално на неговото дъно или просто руските рибари са било прекалено пияни?

 401 Видяно,  1 Видяно днес