Всичко за риболова – откъде и как?

fish91Риболов – откъдето и да подхванем тази обширна тема, все ще остане по нещо неизказано. В случай, че сте новак и нямате кой знае какъв забележителен опит, или току-виж талант, в ловенето на риба, навярно имате още какво да научите за едно от най-любимите хобита на един задоволителен процент мъже и жени.

Оборудване – какво ми е нужно?

Преди да напълните туристическата си раница с неща от първа необходимост като храна, вода, както и шапка, слънчеви очила или кърпа за глава, с които да се предпазите от жарките слънчеви лъчи, отделете една малка частица от иначе скъпоценното си време на самите рибарски принадлежности.

Избор и монтаж на отделните елементи: влакно, плувка, поводи, куки

Правилното им монтиране е от ключово значение за успешен риболов. Опирайки се на индивидуалните си познания, опитният рибар несъмнено ще може да подбере гореизброените компоненти и така да се подсигури със съвършения монтаж. Естествено, ако ловите в езера, то тогава монтажната дейност няма да протече така, както при практикуването на риболов в реки.

Избор на отделни елементи: влакно, плувка, поводи, куки

Правилният подбор на всяка една част е ключът към перфектния монтаж. Първият елемент, върху който спираме вниманието си е влакното, което не бива да бъде нито прекалено тънко, нито твърде дебело. Намерете златната среда, за да не подплашвате рибата, която се опитвате да хванете.

Когато става дума за поводите, не забравяйте, че те трябва да бъдат по-тънки от основното влакно. Този елемент от оборудването е от съществено значение, но все пак в случай, че се скъса, знайте, че можете лесно и бързо да го замените с нов със същата дължина без това да нарушава хармоничната обстановка, която сте си пресъздали.

Антената на самата плувка, бидейки не по-маловажен детайл от целия монтажен процес, е необходимо да бъде видима, забележима. В противен случай ще я загубите от полезрението си. Често се залага и върху големите антени, които обаче създават по-осезаемо съпротивление.

Куките, представени като черешката на тортата тук, се смятат за най-важния елемент от монтажната дейност. Тях ще ги намерите в различен размер като за ловене на по-големи риби се препоръчват по-едри куки и обратното.

И накрая, но съвсем не на последно място се нарежда и столът за риболов. Изборът на стол също не бива да остава на заден план – все пак ловенето на риба отнема известно време, нали така? Преди да се гмурнете в широката гама от рибарски принадлежности, включително и на столове, вземете предвид следните няколко характеристики, а именно: компактност, тегло, регулируемост, здравина и устойчивост на материала, както и допълнителни екстри.

Можете да намерите всичко необходимо в най-добрият онлайн риболовен магазин.

 324 Видяно,  1 Видяно днес